مدیرعامل بورس تهران با اعلام معاملات حدود ۴ هزار میلیارد تومانی روز نخست معاملات سهام در این هفته گفت: حمایت همه جانبه حقوقی ها و صندوق ها از بازار سرمایه در روزهای آینده و تا زمان اطمینان از بازگشت تعادل ادامه خواهد یافت .
بورس تهران هفته گذشته را با جوی مثبت و ثبت بازدهی ۳/ ۱درصدی به پایان برد و ریزشهای متوالی از این بازار برچیده شد. همگام با این موضوع، شاهد بازگشت سهامداران خُرد در جبهه خرید پس از دو هفته دوری بودیم.
بورس تهران معاملات نخستین روز کاری هفته را مطابق انتظار بسیاری از تحلیلگران و سهامداران با رشد شاخص کل پشت سر گذاشت. نماگر اصلی سهام در روز گذشته توانست ضمن رشد ۵۳۶ واحدی به بالاترین ارتفاع طی بیش از یک ماه اخیر دست یابد.
آخرین هفته معاملاتی آبانماه با عقبگرد ۶ کانالی شاخص سهام به پایان رسید تا این نماگر با افت ۵/ ۳ درصدی، در سطح ۱۷۵ هزار و ۷۱۳ واحدی آرام گیرد. در عین حال برای چهارمین هفته متوالی، خالص تغییر مالکیت سهام به نام معاملهگران حقوقی بازار ثبت شد. به این ترتیب در هفته منتهی به ۳۰ آبان، ۲۷۰ میلیارد تومان نقدینگی در مسیر حقیقی به حقوقی جابهجا شد.
یک کارشناس بازار سرمایه با اشاره به این که معاملهگران این روزها در تالار شیشهای در فاز انتظار بسر میبرندگفت: موضوع مورد توجه معاملهگران و سرمایهگذاران در بازار سهام برنامه دولت برای اقتصاد است.
بورس تهران معاملات روز گذشته را با رشد شاخص کل به پایان رساند تا برای دومین روز متوالی در مسیر صعودی گام بردارد. نماگر اصلی سهام دیروز با تقویت ۶۴۲ واحدی (معادل ۴/ ۰ درصد) در سطح ۱۷۶ هزار و ۴۵۹ واحد قرار گرفت.
در حالی امروز هفتمین عرضه اولیه فرابورس ایران با عرضه ۳۳ میلیون سهم شرکت تولیدات پتروشیمی قائد بصیر روی تابلو معاملات بازار دوم آمد که تنها در ۱۵ دقیقه ۴۴ میلیون تقاضا برای این سهم ثبت شد.
مدیر عامل سمات با بیان اینکه ضمانت نامههای بانکی در فرآیند معاملات نفت خام نزد سمات سپرده گذاری میشود، گفت: فرایند مالی این معاملات از طریق حدود ۸ بانک انجام میشود.
بورس اوراق بهادار تهران دیروز در راه رسیدن به تعادل با خرابی سیستم معاملات سهام بورسی مواجه شد و معاملهگران به اجبار به تماشای معاملات فرابورس و بهویژه نماد ذوبآهن اصفهان پرداختند. در بازار دیروز معاملهگران در حالی فعالیت خود را شروع کردند که جمعآوری صفهای فروش از سوی سهامداران حقوقی مشاهده شد.
استفاده از هر راهکاری که منجر به کاهش هیجانات و رفتارهای غیر کارشناسی در بازار سرمایه شود، به رشد بلندمدت بازار کمک می کند. یکی از این ابزارها، مهار فشار تقاضا روی سهام بنگاه ها است که به ایجاد رشد پایدار بلندمدت برای آن شرکت منجر می شود و شرکت ها با نوسانات کوتاه مدت کمتری مواجه شوند.
بورس تهران در حالی دوماه از ابتدای سال را به پایان رسانده است که شاهد دو روی متفاوت سکه در این بازه زمانی بوده است. بازار سرمایه که طی این مدت شاهد تحولات سیاسی و اقتصادی بین المللی زیادی بود، در نهایت با افت حدود یک درصد به کار خود پایان داد.
شرکت هایی که از رشد قیمت نفت و فلزات اساسی در بازارهای جهانی منتفع می شوند در اولویت سرمایه گذاری هستند. شرکت های پالایشی، فولادی، فلزی و سنگ آهنی بهترین گزینه ها برای سرمایه گذاری هستند. شرکت های این گروه ها علاوه بر اینکه نقدشوندگی بالا دارند، در مجامع پیش رو سودهای خوبی نیز تقسیم خواهند کرد. همچنین P/E این گروه ها نیز مناسب است.
بورس تهران در شرایطی به روزهای پایانی سال ۹۶ نزدیک میشود که از ابتدای سال حدود ۲۶ درصد بازدهی را عاید سهامداران خود کرده است. هرچند بررسیها نشان میدهد این رشد هماهنگ با پشتوانه بنیادی رشد سودآوری شرکتها بوده است، اما پرسش اصلی روند بازار سهام در سال آینده است.